10 Şubat 2007 Cumartesi

Kurtlar Vadisi Terör Hakkında

Haftalar önce bu sütunlardan duyurmuştum. Kurtlar Vadisi'nin kahramanlarının ekrana döneceğini ve bu kez Güneydoğu sorununa el atacağını... Hatta yapımcı Pana Film ile ihaleye giren (!) Show TV ve Kanal D'nin tekliflerinin bölüm başına 1-1,5 milyon dolar eşiğinde sürdüğünü de yazmıştım. Sonunda ihale Show TV'de kaldı. Zira kanalın genel müdürü Saner Ayar son görüşmemizde, "Bu dizinin yeniden Show TV'de yayınlanmasını benim kadar kimse isteyemez" demişti. Ayar, sonunda muradına erdi...

Dizinin senaristi Bahadır Özdener ise önceki akşam Show TV Ana Haber bülteninde Defne Samyeli'nin sorularını yanıtlarken, Kurtlar Vadisi-Terör adıyla yayınlanacak dizinin kendileri için bir vicdan borcu olduğundan söz etti. Özdener, yabancı güçlerin Güneydoğu üzerinden Türkiye'de çevirdiği dolapları deşifre edeceklerini belirterek, "Bu ülkenin başına kimler çorap örüyorsa, Polat'ın yeni hedefi onlar olacak" dedi. Özdener, Güneydoğu'daki terör sorununu çözmek için bugüne dek devlet kasasından 7 GAP projesi gerçekleştirecek, 30 bin kilometrelik otoban yapacak ya da 350 Boğaziçi Köprüsü dikecek kadar para çıktığını da hatırlattı. Ünlü senarist, önlerinde mayınlı bir yol olduğunu ama bu yola çıkmaya gönüllü olduklarını da belirtti. Görünen o ki, Polat yine durumdan vazife çıkartacak ve kimseden emir almadan, devlet güçlerini bu işe bulaştırmadan, tıpkı Kurtlar Vadisi: Irak filminde olduğu gibi "kendi yöntemlerini" kullanarak, Güneydoğu'daki terörü tuş edecek. (!) Tabii bu kez "milli amaçlar uğruna" icraatta bulunacağı için, kopardığı kafaların hesabı da sorulmayacak!..

Peki Polat'ın bu kez aşkı kim olacak? İşte bana göre zurnanın "zırt" dediği yer orası... Zira ilk dizideki aşkı Elif (Özgü Namal) ölmüştü. Polat'ın eski sevgilisi şimdilerde "taşıyıcı anne" olarak yeniden vücuda geldi. Kurtlar Vadisi: Irak filminde gönlünü kaptırdığı Arap kızı Leyla da (Bergüzar Korel) ölmüş ve ardından kendini namus tartışmalarının içinde bulan fedakâr anne olarak ete kemiğe bürünmüştü. Görünen o ki, Polat'a sevgili olmak, kadınların ömrünü kısaltıyor. Bakalım bu işe gönüllü biri çıkacak mı?.. (Siz öyle dediğime bakmayın, Polat'a dokunan kadın ihya oluyor. Vadi'nin bir ucundan giren kadın, öte taraftan şan şöhret içinde ışıldayarak çıkıyor.) Bu arada Pana Film'in Kurtlar Vadisi- Terör dışında Ayrılık adıyla ASALA terörünü fon alan bir drama ve Hayat Kavgam adında bir güldürü dizisiyle de ekran atağını sürdüreceğini haber vereyim.