10 Şubat 2007 Cumartesi

PERİHAN MAĞDEN KURTLAR VADİSİ'NDEN BERAAT ETTİ

"Kurtlar Vadisi" dizisi ve "Kurtlar Vadisi Irak" filmi hakkındaki yazıları nedeniyle, "yayın yoluyla hakaret" suçundan 2 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan yazar Perihan Mağden, beraat etti.

Kadıköy 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde, "yayın yoluyla hakaret" suçundan 2 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Perihan Mağden, daha önce ifade verdiği için son duruşmaya katılmadı. Oyuncu Necati Şaşmaz, yönetmen Raci Şaşmaz, Hasan Kaçar ve Bahadır Özdener'in avukatı Cem İçtürk duruşmada, "Hiç kimsenin, toplum içinde belli bir yeri olan birisi hakkında 'IQ yoksunu', 'kazma', 'baston' diyerek hakaret içerikli yazılar yazmaya hakkı yoktur. Mağden'in cezalandırılmasını istiyoruz" dedi.

Perihan Mağden'in avukatı Ergin Cinmen duruşmada Kurtlar Vadisi dizisi ve Kurtlar Vadisi Irak filminin toplum üzerinde mafya ilişkilerini empoze edecek etkiler yaptığını ifade ederek, "Bu diziden etkilenen özellikle çocuklar ve çeşitli kişiler birçok suça karıştı. Bu olaylarla ilgili gazete kupürlerini dava dosyasına sunduk. Gazete ve televizyonlarda bu diziyi eleştiren yazılar ve programlar artınca RTÜK devreye girerek bazı kısıtlamalar getirdi. Hatta Almanya'da filmi, 18 yaşından küçüklerin izlemesi engellendi. Müvekkilim, yazısında dizinin ve filmin yarattığı etkileri eleştirmiştir" diye konuştu.

Cumhuriyet Savcısı ise mütaalasında, Mağden'in yazılarının hakaret içermediğinin ve Kurtlar Vadisi'nin topluma kötü örnek teşkil ettiği için eleştirildiğinin anlaşıldığını belirterek, sanığın beraatine karar verilmesini istedi.

Davayı karara bağlayan hakim, suç unsurlarının oluşmaması nedeniyle Perihan Mağden'in beraatine karar verdi. Oyuncu Necati Şaşmaz, yönetmen Raci Şaşmaz, Hasan Kaçar ve Bahadır Özdener'in şikayeti üzerine, hakkında "yayın yoluyla hakaret" suçundan dava açılan Perihan Mağden, daha önce verdiği ifadede, yazılarını eleştiri amacıyla yazdığını söylemişti. İddianamede yer alan, Mağden'in "Pırtlar Vadisi çocuk katiliyle yeniden Katolik aleminde aziz yaratan barbarlar haklı yerini alıyor. Sağolasın ilham kurtları. Sağolasın pırtlar, pardon Kurtlar Vadisi…" cümlesi ile de Trabzon'da işlenen rahip cinayeti ile film arasında bağlantı kurduğu belirtilmişti.